čtvrtek 11. února 2016

# noveknihy

Bookhaul #1

Ahoj!
Vítám vás u svého prvního bookhaulu. Nebude to na mém blogu pravidelná série, proto ten #1. Zase tak moc často knihy nenakupuji, takže tenhle typ článku bude vycházet jen když bude co ukazovat. To by na úvod asi stačilo a jdeme na to!



Tentokrát jsem nakupovala přes eshop bux.cz. Z tohoto e-shopu mám tři knihy a všechny s obrovskou slevou.

První knížka kterou odtud mám je Na větrné hůrce od Emily Brontëové. O knížce jsme se učili ve škole a její příběh mě zaujal, stejně jako kniha od její sestry Charlotte s názvem Jana Eyrová (snad to píšu správně), kterou si chci také pořídit. Zároveň se mi toto dílo bude hodit k maturitě, takže proč nespojit příjemné s užitečným. Na knížku se moc těším a vrhnu se na ni hned jak to půjde.
Anotace: Tento historický román se odehrává na Drozdově a Větrné hůrce od druhé poloviny 18. století do počátku 19. století. Působivý román je mistrnou psychologickou studií člověka, který zasvětil život pomstě. Autorka sugestivně líčí prostředí, v němž hrdina vyrůstal, objasňuje příčiny, pro které se z normálního chlapce vyvinul v ovzduší nenávisti tvor, který splácí všechny domnělé i skutečné křivdy nelidským způsobem a jenž nezná slitování ani sám se sebou. Jediná bytost, žena, která je schopná učinit z něho normálního člověka, se provdá za jeho soka a za dramatických okolností umírá. Tím jsou spáleny všechny mosty mezi hrdinou a okolním světem a začíná příběh fanatické pomsty na všech příslušnících rodiny milované ženy.
Cena: 77,- Kč
Druhou knihou z tohoto e-shopu je knížka Nemilovaní od Johna Saula. Tahle knížka mě zaujala především svou anotací, tak jsem se rozhodla si ji pořídit, i když jsem o ní dřív neslyšela a ani neviděla recenze na databázi knih. A co si budeme povídat, ta obálka je vážně moc povedená.
Anotace: Kevin ze svého rodného města před lety utekl i proto, že se jmenovalo stejně jako on: Devereaux. Jeho předci je založili k velké slávě, ale město nakonec zpustlo stejně jako jeho rod. Spornou slávu připomíná už jen zchátralé rodové sídlo, které obývá poslední strážkyně tradic Helena Devereauxová: Kevinova zlá, sobecká a egoistická matka.
Nyní však tato tvrdá žena umírá a ještě než opustí tento svět, chce vidět syna. A Kevin jede s celou svou rodinou zpátky na jih, skoro proti své vůli, jako by ho tam cosi táhlo. Proč se znovu a znovu sám sebe ptá, zda se odtamtud vrátí?
Ihned po příjezdu shledá, že dům je stejně tajemný a zlověstný jako jeho obyvatelka. A nic se na té ponuré atmosféře nezmění ani po Helenině smrti. Jako by dům nasál všechny hrůzy a bolesti, které se v něm odehrály, a teď je předkládá pozůstalým. Starobylé zdi nastolují bolestné vzpomínky na nevyřešené vztahy, v nichž zoufale chybí láska. A Kevin má neodbytný pocit, jako by jeho matka stále žila...
Cena: 44,- Kč 
Třetí a zároveň poslední knížkou je kniha Zaslíbení od Alexandry Adornetto. Je to trošku jiný typ knih, než jaký já čtu a proto jsem si ji objednala. Opět mě zaujala hlavně anotace. O knize ani autorovi jsem dříve neslyšela, takže se nechám překvapit, co mě čeká uvnitř. Bohužel, jsem nevěděla, že je to třetí díl ze série, ale tak snad to bude dávat smysl bez předchozích dvou. Pokud se mi kniha bude líbit, rozhodně si pořídím předchozí dva díly.
Anotace: Láska smrtelníka Xaviera a andělské Bethany je vystavena ještě větší zkoušce, protože oba mladí lidé se vzepřou zákonům nebes a vezmou se. Krutý trest na sebe nenechá dlouho čekat: přichází sedm zločinných andělů, kteří se snaží vztah Beth a Xaviera zničit, zahubit Gabriela a Ivy a nastolit v nebi vládu temnoty. Jediný způsob, jak jim můžou uniknout, je odchod mezi smrtelníky jejich věku. Bude Bethany nucena navždy opustit svou životní lásku?
Cena: 19,- Kč

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram