neděle 20. března 2016

# noveknihy

"UNBOXING"

Ahoj!
V pátek mi přišly mé první dva RECENZNÍ VÝTISKY! :)
Okamžitě jsem se do nich pustila, ale než sem dám recenze, ukážu vám o jaké knížky se jedná.
Měla jsem v plánu napsat článek ve formě unboxingu, jenže moje mamka byla tak zvědavá, že knížky vybalila dřív, než jsem je nafotila. :D

1. knihou je Dítě číslo 44 od Megaknihy.cz, kterým tímto ještě jednou mockrát děkuji :)
Ještě než vám řeknu o čem knížka je (i když to asi už stejně všichni víte), chtěla bych se zmínit o tom, že spolupráce a hlavně komunikace byla na jedničku a v megaknihách jsou opravdu moc milí.
Knížku Dítě číslo 44 jsem si chtěla už dlouhou dobu přečíst, takže když jsem dostala možnost vybrat si knížku, byla to jasná volba.


Anotace: Když strach dokáže umlčet celý národ, alespoň jeden člověk musí vyslovit pravdu... Sovětský svaz, rok 1953. Stalinův železný stisk neustále sílí. Brutální praktiky ministerstva státní bezpečnosti (MGB) nejsou žádným tajemstvím. Režim dokonce občanům přikazuje věřit, že socialistické společnosti se podařilo zcela vymýtit zločinnost. Když se u železniční trati v Moskvě najde mrtvola malého chlapce, zaskočí příslušníka MGB Lva Děmidova – válečného hrdinu, upřímně oddaného režimu – tvrzení příbuzných oběti, že šlo o vraždu. Lev splní rozkaz nadřízených a pomůže zatajit fakta, začnou v něm však hlodat pochybnosti. Brzy poté se jeho život převrátí naruby. Lva degradují a s manželkou Raisou, podezřelou ze špionáže, pošlou do zapadlého města na Urale. Ke svému překvapení Lev zjistí, že k vraždám dětí dochází i tam. Manželé si dobře uvědomují, že později je čeká mnohem tvrdší trest než pouhé vyhnanství. Snad právě proto se rozhodnou riskovat život a pátrat po vrahovi na vlastní pěst. Román Dítě číslo 44, zdařilý a oceňovaný debut mladého britského autora Toma Roba Smithe, vychází ze skutečného případu sériového vraha Andreje Čikatila. Román s reálným pozadím nabízí kromě strhujícího kriminálního příběhu i děsivý obraz diktatury, která se drží u moci jen díky stupňovanému teroru.

Knížku už mám rozečtenou a zatím mě moc baví. Brzy se můžete těšit na recenzi! :)

2. knihou je Krásná katastrofa, kterou jsem dostala od nakladatelství FortunaLibri.
Opět je to kniha, u které jsem měla jasno, že si ji chci přečíst, takže pokud bych neměla možnost vybrat si, určitě bych si ji sama koupila.


 
 
Anotace: Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.
 
Knížku rozečtenou ještě nemám, ale těším se na ni a opět se můžete brzy těšit na recenzi.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram