čtvrtek 10. března 2016

# noveknihy

UNBOXING #1

Ahoj!
Dorazil mi očekávaný balíček knih z bux.cz a já se nemůžu dočkat až se do jedné z nich začtu.



Jako první musím říct, že mě celkem naštvalo, že knihy byly pouze položené do krabice a na nich byl jen papír, protože hned u první knihy mám ohnutý roh a to tak, že to jde vidět. No ale i tak mám z knížek obrovskou radost a jdeme se na ně podívat blíž. :)
 
1. Ledař: Zpověď nájemného zabijáka - Philip Carlo

Na databázi knih má poměrně vysoké hodnocení - 91% a tak mám velká očekávání. Anotace mě hodně zaujala, takže když jsem ji dočetla, věděla jsem že tuhle knihu musím mít!


Pronikněte do mysli jednoho z nejbrutálnějších masových vrahů v dějinách kriminalistiky, o kterém HBO natočilo tři dokumenty. Philipa Carla zaujal životní osud Richarda Kuklinského, muže který brutálně zavraždil více než 200 lidí. Autor vychází z více než dvě stě čtyřiceti hodin rozhovorů, které uskutečnil v Trentonské státní věznici v New Jersey. Strhující mrazivé líčení pozoruhodně vystihuje Kuklinského postupný vývoj v nelítostného a úzkostlivě pečlivého zabijáka.

Knížku jsem objednávala za 79 Kč.
 
2. 21.12. - Kletba jaguářího krále - Dustin Thomason
 
Na databází knih má kniha hodnocení spíše průměrné, ale není se čemu divit, protože kdo četl knížku před tímto datem z toho měl asi úplně jiný pocit než čtenář nynější. Já jsem si tuto knihu záměrně objednala až teď, protože jsem hodně pověrčivá a kdybych si knihu přečetla dřív, asi bych se strachy dlouho nevyspala. :D

Napínavý a čtivý thriller Dustina Thomasona, autora světového bestselleru Pravidlo čtyř, těží z předpovědí apokalypsy, k níž má dojít 21. prosince 2012.
Hluboko v jihoamerické džungli objeví domorodec jedinečný poklad nevyčíslitelné hodnoty – víc než tisíc let starý kodex, který se uchoval v troskách opuštěného starověkého mayského města. Lupič ví, že tento vzácný artefakt mu může vynést milióny dolarů, a tak ho propašuje do USA – nevědomky však spolu s prastarou knihou přenese přes hranice i něco mnohem nebezpečnějšího…
V prvních prosincových dnech roku 2012 se vzácný kodex ocitne v rukou Chel Manu, světoznámé odbornice na staré mayské rukopisy. Je na vážkách, zda má nález ohlásit policii anebo využít životní příležitosti a kodex sama přeložit.
Mezitím se v Los Angeles začne šířit vzácná a dosud neznámá, ale vysoce nakažlivá neurologická nemoc, smrtící insomnie. Zdá se, že světu skutečně hrozí předpovídaná apokalypsa – a že opravdu souvisí se světem starých Mayů víc, než by kdo tušil…
Nastane zkáza lidstva? Je dešifrování tajemného kodexu jediná naděje, jak přežít? Zvítězí vědci v boji s časem?
 
Kniha mě stála směšnou cenu 15 Kč.
 
 
3. Pátá kolona - Robert Hofman
 
Na databázi knih má kniha opravdu špatné hodnocení, ale i přesto jsem si ji objednala, protože její anotace mě zaujala a takovéto příběhy mám ráda. Zastávám názor, že na knihu by si měl každý udělat svůj názor a co se jinému nelíbí, se mě líbit může. :)

Dobrodružný román, jehož děj se snaží odpovědět na otázku, co nastane, až bude uvedena do chodu jaderná fúze. Zprovoznění fascinující technologie, jejíž skuteční objevitelé jsou žhavými kandidáty na Nobelovu cenu za fyziku i za mír, spojí v tomto románu nesmiřitelné nepřátele. Jejich jediným cílem se stane likvidace hlavních hrdinů. Plány jim ale naruší omylem spuštěná operace CIA, která původně měla zcela jiný cíl. Dramatický útěk dvou vědců poodhalí současné zákulisí manipulace s daty o globálním oteplování a ukáže čtenáři, kdo je příslovečnou „pátou kolonou", vnitřním nepřítelem naší civilizace.

Na buxu jsem ji sehnala za 15 Kč ve výprodeji.


 
4. Vykonavatel - Juan Gómez-Jurado
 
Na DK je hodnocení opět průměrné, ale podobný příběh jsem viděla ve filmu a lákalo mě vidět stejné téma, ale jinak zpracované. Proto se na knihu hodně těším.

Tomuto sériovému vrahovi není skutečně nic svaté. Nepřijeli do Vatikánu zemřít, ale zvolit nového papeže. Než se však konkláve stačí ujmout svého vznešeného úkolu, je jeden kardinál zavražděn. Pachateli zjevně nestačilo jen zabít, potřeboval svou oběť trápit a zohavit. Měl snad ten brutální čin symbolizovat mučednickou smrt? Dříve než se policejní inspektorka Paola Dicantiová stačí s případem pořádně seznámit, je nalezen další zmasakrovaný kardinál. Teď už je zřejmé, že pachatel plní předem stanovený záměr. Spatřuje v tom snad jeho zvrácená mysl jakési vyšší poslání? Vykonává ty brutální popravy z vlastní vůle, nebo na něčí příkaz? Paole přichází na pomoc Otec Anthony Fowler, americký kněz a bývalý agent FBI, který o hledaném vrahovi ví mnohem víc, než by si inspektorka dokázala představit. A když je důkazy dovedou až k nejmocnějším postavám v církevní hierarchii, začíná dvojice vyšetřovatelů tušit, že se brzy nejspíše stanou dalšími figurkami v něčí smrtící hře. Těmi, kteří mají být také obětováni…
 
Sehnala jsem ji za 44 Kč.
 
5. Spolubydlící - John Lutz
 
Opět jsem jako první viděla film, ale tak moc mě dostal, že knihu jsem si nutně musela přečíst! Navíc jak je známo John Lutz je mistrem v oboru a tak se vůbec nebojím toho, že by mě kniha nebavila. :)

Že někdo vypadá jako šedá myška, ještě neznamená, že nám neudělá ze života peklo.
Hledání nového spolubydlícího je pokaždé krok do neznáma. Jenomže Allie Jonesová nemá jinou možnost. Vyhodila z bytu bývalého přítele Sama, protože jí byl nevěrný, a teď potřebuje, aby se s ní někdo podělil o nájem.
Hedra Carlsonová jí připadá jako sázka na jistotu. Stydlivá šedá myška určitě nebude pouštět hlasitou muziku a nechávat na podlaze špinavé ponožky.
A přece je na Hedře cosi divného. Nepokrytě Alii závidí, jak vypadá a jaký vede život. A pak začnou ty obscénní telefonáty – Allie netuší, kdo jí volá, ale on zná její jméno. Potom se jí ztratí kreditní karty. A nakonec ke svému zděšení zjistí, že Hedřin šatník má naprosto stejný obsah jako ten její.
Allie o tom nemá ani tušení, ale její unylá spolubydlící se s ní zdaleka nedělí jen o nájem. Krvavá noční můra právě začíná...
 
Na buxu za 62 Kč.
 
Jinak ta obálka mi vážně nahání hrůzu. :D
 
 
A to nejlepší na konec.. Poslední knížkou je
 
6. Pulz - John Lutz
 
O téhle knize nemusím nic dlouze psát, protože všichni víte o co jde a všichni určitě chápete proč ji tu mám. Tohle je prostě must-have každého čtenáře. :D

Chcete zjistit, jak píše oblíbený autor Jefferyho Deavera?
Během převozu sériového vraha do věznice s nejpřísnější ostrahou udeří hurikán. Ostře sledovaný pasažér obrněného vozu beze stopy zmizí. Vládne sice všeobecné přesvědčení, že běsnění živlů nemohl přežít, ale jistotu nemá nikdo.
To bylo před dlouhými deseti lety. Na transsexuálního zabijáka, který si nechával říkat Daniel Daniella, už svět téměř zapomněl. Teď se ale hrůzné vzpomínky znovu derou na povrch, protože bylo nalezeno několik zavražděných obětí – a modus operandi až příliš silně připomíná pohřešovaného vraha.
Mohl Daniel Daniella skutečně hurikán přežít? Rozhodl se pokračovat ve svém hrůzném běsnění, na němž on osobně neshledává nic špatného? Anebo je někdo jeho činy natolik fascinován, že hodlá svůj bizarní vzor napodobit? Ať už je pravda jakákoli, detektiv Frank Quinn má plné ruce práce. Ví totiž, že každý den, kdy zůstává vrah na svobodě, může stát další lidský život.
 
Na buxu za 89 Kč.
 
Na Pulz se těším ze všech knih nejvíc, tak můžete brzy očekávat recenzi.
 
 
Pokud jste nějakou z knih četli, nebo se na to chystáte, určitě mi dejte vědět v komentářích! :)
 
 
 
 

6 komentářů:

  1. Knížky neznám, ale třeba obal spolubydlící vypadá vážně dobře. Snad se ti knížky budou líbit a snad je začnou pořádně balit :D
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Spolubydlící je super knížka :)
    jinak článek moc pěkný, několik knížek mě zaujalo :)
    http://littlepricklyworld.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné knížky. :)
    Znám jenom Spolubydlící a slyšela jsem, že je to pěkná knížka. Ostatní knížky už jsem někde viděla, ale poznávám pouze obálku. :)

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Spolubydlící se dneska vrhnu, takže doufám, že bude vážně dobrá :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram