pátek 21. prosince 2018

# recenze

T. M. Frazier - King

Ahoj :)

Pokud ještě na poslední chvíli vybíráte knížky pod stromeček, přináším vám jednu recenzi, která by mohla usnadnit rozhodování a třeba pro ni ještě rychle zaběhnete do knihkupectví.
Knížku mi k recenzi poskytly Megaknihy.cz a já jim opravdu moc děkuji.
Vám rovnou přikládám proklik, kdybyste si chtěli udělat povánoční radost. :)

King


Jako první je nutné říct, že knížka asi nebude šálek čaje pro každého a rozhodně nedoporučuji věkové kategorii pod 15 let.

Jazyk v knížce je velice barvitý. Vulgarismy nejsou žádná výjimka, naopak jsou velmi časté. Knížka vás tím ale dostane do prostředí, v jakém se děj odehrává, stejně jako nespisovný jazyk. Rozhodně si nikdo nebere servítky a všechno říká na plnou pusu, dejme tomu.


O čem vlastně knížka je?
Na jedné straně příběhu stojí Brantley King - pro všechny pouze King. Díky tomu, že vyrůstal v nelítostném prostředí, se mu zalíbilo na hraně zákona a vyrostl z něj nelítostný a drsný frajer, který má každou, na kterou si ukáže. Zároveň je to i tatér a kariérní kriminálník, kterého právě propustili z basy. Drogy mu nejsou cizí, stejně jako zbraně a násilí. Rozjel si ovšem slušný bussines a získal si velký respekt velké spousty lidí. Ovšem se k tomu pojí i několik nepřátel a konkurence, což jde ruku v ruce.


Na druhé straně máme Doe. Přesný protiklad Kinga. O její minulosti nebude dlouhé rozepisování, protože Doee žádnou nemá. Poté, co se probudila v popelnici celá od krve, si není schopná vybavit ani jednu jedinou vzpomínku na to kdo vlastně je, jak se jmenuje a odkud je.

Ti dva se náhodou potkají na párty, kterou pro Kinga pořádá jeho celoživotní kámoš a parťák Preppy. Má to být oslava Kingova propuštění z vězení. Ten se ale změnil a nějak se nedokáže bavit. Nepomáhá ani to, co kdykoliv dřív a nějak se nemůže dostat do své kůže. Aspoň zatím.

Tohle setkání změní Doe a Kingovi život. Teď ovšem záleží, jestli v dobrém nebo v tom špatném smyslu.

Velkou roli v příběhu hají i motorkáři, dealeři a spousta lehkých holek. Kromě toho se můžete těšit na pořádně napjaté situace, nečekané závěry a reakce.

Jakmile jsem se začetla, tak jsem četla a četla a během pár hodin jsem byla na konci knížky a hned hledala něco víc k druhému dílu. Protože to prostě potřebuju číst dál. 

Závěr je vzhledem k pokračování otevřený, ale i tak budete opravdu hodně překvapení a rozhodně budete, stejně jako já, chtít okamžitě další díl.

Dokonalá oddechovka, kterou můžu jedině doporučit.
Ještě jednou děkuji Megaknihy.cz za výtisk.


2 komentáře:

  1. King je teraz všade :D Mňa dostal ten koniec, ten som vážne nečakala. Najskôr som bola v tom, že fajn nič ma neprekvapí a potom to prišlo :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram