sobota 12. března 2016

# recenze

Poklady z mamčiny knihovny #1 Wensley Clarkson - Smrt z rukou lékaře

Ahoj!
Konečně jsem tu s něčím jiným než s povinnou četbou a zároveň tím zahajuji takovou novou "sérii" článků. Prošla jsem mamčinu knihovničku a našla jsem tam spoustu zajímavých knížek, které si určitě přečtu v nejbližší době, jenže je jich tedy pěkná hromádka. Budu vám je po jedné představovat i s recenzí. Bohužel už některé asi nepůjdou sehnat jednoduše, ale kdo chce, ten najde.Tentokrát jsem sáhla po knize z lékařskou tématikou, protože ta mě v knihách neskutečně baví.


Rovnou se vrhneme na to, co vás čeká.
V této knize najdete 12 příběhů napsaných podle skutečných událostí. Ve všech těchto příbězích hrají hlavní roli vraždící doktoři. Nene, nemusíte se jich začít bát. Není to tak, že by přišli do práce a začali zabíjet pacienty - tedy aspoň ne všichni. Většinou se jedná o příjemné, milé a šikovné doktory, kteří se ve svém osobním životě změní na vrahy. Každý případ je jiný, liší se v nich důvody k vraždě, oběti i způsoby vraždy, které jsou drsné, brutální a občas i nechutné. Někdy je zločin promyšlený, jindy je to zločin v afektu nebo z vášně. Nejčastěji jsou obětmi manželky vrahů. Manželé-lékaři je podezírají z nevěry nebo se jich potřebují zbavit proto,že si sami našli milenku a neví jak situaci řešit. Ojedinělé nejsou ani případy,kdy doktor zabije svou ženu,která mu dělala ze života peklo,v návalu vzteku,či dokonce v sebeobraně. Vražděni nejsou ale jen manželky, ale i synové s povahou podobnou svému otci. Je zabit i pacient, na jehož pojistce se dá zbohatnout a nechybí ani případ vraždy ze zvrhlosti a chlípnosti. Všechny zločiny ale mají něco společného: naprosto chladnokrevní chování po vraždě a dokonalé zahlazení stop.
Kniha se čte dobře a rychle. Každý případ má mezi 8 až 15 stranami, takže jsou kratičké a knížka tak rychle ubíhá. Je psaná čtivě a napínavě. V některých pasážích knihy i mrazí a když je popisována vražda, některým povahám by to nemuselo dělat úplně dobře. Pár příběhů je sice slabších, ale i tak se přes ně dá dostat, protože jsou jen na pár stránkách. Než zjistíte, že vás nebaví, jste už na konci. Knížku jsem měla přečtenou během 2 dnů a klidně po ní někdy sáhnu znovu.
Pokud má někdo z vás rád lékařskou tématiku, vraždy ale ne moc vyšetřování, tohle je to pravé pro vás.
Dávám 4 hvězdičky, kvůli několika slabším příběhům

4 komentáře:

  1. Táto kniha vyzerá vážne dosť lákavo. Určite si ju prečítam, vďaka za tip :)
    Bibiána Navrátil's blog

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to zajímavě :-) Jen abych se pak nebála navštívit lékaře :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram