úterý 29. března 2016

# noveknihy

UNBOXING #2

Ahoj!
Vzhledem k tomu, jak moc byl minulý unboxing úspěšný, rozhodla jsem se napsat další článek tohoto typu. Doufám že se vám bude líbit stejně jako posledně. Musím na začátek říct, že z knížek mám obrovskou radost a na všechny se moc těším.



1. Noční pavouk - John Lutz
 
Na databázi knih má Noční pavouk hodnocení 85% z celkem velkého počtu hodnocení, takže bych řekla, že se bude číst skoro sama. Komentáře jsem nečetla, nerada se ovlivňuji cizími názory, takže si komentáře ke knize čtu vždycky až ji sama dočtu a udělám si názor :)
 
Každá z jeho obětí spí klidným spánkem v bezpečně uzamčeném bytě ve vysokém patře manhattanského věžáku. Každá je před smrtí svázána prostěradly tak pevně, až se zařezávají do kůže, a následně ubodána. Každá pomalu vykrvácí. Žádná však nedokáže skupině detektivů poskytnout jediné vodítko k vrahovi. Dveře zůstávají zamčené a pavoučí muž uniká. Ani kapitán Thomas Horn, detektiv ve výslužbě, jenž je k nevysvětlitelným vraždám povolán, nedokáže ze strnulých, k výkřiku otevřených úst nic vyčíst. Kromě způsobu usmrcení a posledního hrůzného zážitku nespojuje zavražděné vůbec nic. Kdo je ten šílený predátor, který leze po stěnách domů s neskutečnou lehkostí a stejně tak snadno se dostává ženám do ložnice? Ve snaze rozplést krvavou pavučinu se detektiv stále víc zaplétá. Naproti tomu noční pavouk je na svou další oběť připraven. Bude jí samotný detektiv, nebo jeho manželka? Ve zběsilém zápase s časem se Thomas Horn pokouší lapit vraha do svých vlastních sítí, aby sám neuvízl v jeho smrtící pasti.
 
Knížku jsem objednávala z buxu a stála 89 Kč.
 
2. Temnější než noc - John Lutz
 
Opět knížka od Johna Lutze. Asi jste si všimli, že jeho knížky se tu objevují poměrně často v nákupech, ale ne v recenzích. :D Na Lutze podle mě musí být správná nálada, takže to je ten důvod.
Knížka má na DK hodnocení 85%.
 
Nad New Yorkem se vznáší temný stín sériového vraha. Již několikrát se nepozorovaně vkradl do bytu svých příštích obětí, vyčkal na příhodný okamžik a vykonal pečlivě připravený hrůzný čin. Na místě činu nikdy nezanechal žádnou směrodatnou stopu, jen cynický dárek pro zavražděné manželské páry.
Pro bývalého policistu Franka Quinna je tento případ poslední příležitostí, jak si napravit pošramocenou profesní pověst. Do pátrání proto vloží všechny své schopnosti i zkušenosti, ale tajemný zabiják mu stále uniká. Jak se zdá, pokud chce Quinn ukončit vrahovu krvavou sérii, bude muset zjistit nejen to, kým je geniální pachatel nyní, ale i to, kým byl dřív. A bude to muset udělat co nejrychleji, protože v městě s osmi miliony obyvatel se může kdokoli stát další obětí – anebo být sám vrahem…

Tato kniha také patří do série Noc, 4. díl.
 
Knížka je opět z buxu a tato za 89 Kč.
 
3. Zvrat - John Lutz
 
Ano, zase Lutz, ale tentokrát už vážně poslední! :D
Hodnocení na databázi knih je 80%, takže o něco méně než u předchozích knih. Doufám, že to nebude moc velký rozdíl a knížky mě budou bavit všechny.
 
Když se z lovce stane kořist… Frank Quinn se stal živoucí legendou. Jako vyšetřovatel newyorské policie se specializoval na sériové vrahy a i teď, když má vlastní detektivní kancelář, bývá povolán k případům, které se nedaří oficiálně vyřešit. Tentokrát se však na něj s prosbou o pomoc neobrátili pouze bývalí kolegové, ale také vlastní neteř. Kdosi ji pronásleduje a policii se ho nedaří zastavit. Už to samo o sobě je dostatečně děsivé, ale Carliin strach umocňuje ještě další skutečnost: jako blonďatá modrooká kráska přesně zapadá do typologie obětí sériového vraha, který poslední dobou děsí New York. Ten zabiják má pečlivě promyšlený každý krok svého brutálního scénáře – vyhlédnuté dívky spoutá, dá jim roubík a pak je mučí s precizností zvrhlého operatéra. Quinn ví, že pokud chce Carlii před tímto hrůzným osudem ochránit, musí nastražit dokonalou past. Jenomže pak do té pasti bude muset najít dokonalou návnadu...
 
Knížku jsem koupila opět za 89 Kč na buxu.
 

!! A TEĎ TO NEJLEPŠÍ NA KONEC !!

Rozhodla jsem se začít číst ne úplně levnou sérii knih a tou je HRA O TRŮNY. Díly budu kupovat postupně, takže se jich ještě několik v unboxingu objeví :)
 
4. Hra o trůny - George Raymond Richard Martin
 
Na tuhle knížku jsem se fakt moc těšila a jakmile dočtu recenzní výtisky, vrhnu se na tuhle sérii, protože se už nemůžu dočkat až ji rozečtu. Na databázi knih je hodnocení 95% a to je podle mého hodně hodně dobré.
 
První kniha série Píseň ledu a ohně. Úvodní část epického fantasy eposu odehrávajícího se ve světě temného středověku, mezi statečnými rytíři, mocnými čaroději, draky, zlovlky a čarostromy... Jako strážce severu lord Stark považuje za prokletí, když ho král Robert pověří úřadem pobočníka vladaře a vyšle ho na jih, odkud se zatím nikdo z jeho rodiny nevrátil. Bezejmenní staří bohové nemají na jihu žádnou moc, Starkova rodina je brzy rozdělena a pobočník sám je polapen do sítě nebezpečných intrik. Ba co hůř, v exilu ve Svobodných městech za mořem dospěl pomstou posedlý chlapec. Jako dědic šíleného Dračího krále, jehož rodina byla vyvražděna, si dělá nárok na trůn. A na severu, tam za Zdí, kde člověk nemůže nikdy říct, co je živé a co ne, se mezitím houfují mrtvé armády Jiných, které vyčkávají na konec léta a nadvládu dlouhé zimy. Příběh zrady a ambicí, lásky, čar a kouzel může začít. Zima přichází! Druhé vydání úvodní části fantasy eposu Písně ledu a ohně, vázané v jednom svazku.
 
Kniha je z buxu a stála 468 Kč.
 
BONUS
Abych si udělala radost, pořídila jsem si na buxu ještě několik záložek.. Teď si budete myslet, že jsem infantilní blázen, ale nemůžu si pomoct.. Jsou tak roztomilý ☺
 
A z nakupování knížek nemám radost jen já, ale i můj kocourek ☺
 




 
 

 


4 komentáře:

  1. Veľmi pekné prírastky, najmo GoT závidím! Do tejto série sa už dlhšie chcem pustiť, ale s cenou týchto kníh je to pomerne problematické :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U GoT jsem se taky dlouho rozmýšlela jestli do série jít nebo ne, ale nakonec jsem si řekla že jo a pak si dám od nakupování půst :D

      Vymazat
  2. Od Lutze mám také spoustu knih. Bohužel jsem ale ještě ani jednu nečetla :-D
    Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Lutze musí být správná nálada, takže si taky dávám na čas :D

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram