neděle 22. května 2016

# recenze

Gary D. Schmidt - Pod vlivem Jupiteru

Ahoj!
Jsem tu s recenzí jedné trošku zvláštní knihy. Knížku jsem dostala od matinus.cz na recenzi a můžete si ji koupit zde. Dopředu říkám, že pokud nad knihou přemýšlíte, rozhodně neváhejte a sáhněte po ní! :)

Tak a rovnou se podíváme na to, o čem nám kniha bude vyprávět. :)
Josephovi je čtrnáct let a celý příběh se točí kolem toho, že chce najít a vidět svou malou dcerku Jupiter. Na svůj věk toho zažil tolik, co jiní lidí nezažijí za celý život. Přišel o maminku, byl ve vězení pro mladistvé, jeho otec je násilník a ve svých 14ti letech má dceru. Narodila se když mu bylo třináct a mladá maminka, kterou Joseph opravdu dokázal milovat, při porodu zemřela. Jediné co Joseph chce, je najít maličkou Jupiter - nikdy ji neviděl a přesto ji miluje a chce se s ní vidět.
Joseph po vězení přijde do pěstounské rodiny, která pozná jeho lepší stránku a Josephův pochmurný a těžký život se začíná ubírat lepším směrem. V pěstounské rodině je o dva roky mladší syn - Jack. Stanou se z nich přátelé? Joseph je ale pro setkání s Jupiter schopný udělat cokoliv, tím myslím skutečně cokoliv, včetně opětovných porušení snad všech jemu uložených pravidel.
Bude za ním jeho nová rodina, která ho miluje stát i v tomto případě?

Musím souhlasit s tím, co se o knížce říká. Vážně to je mistrně, citlivě a čtivě napsaný příběh o kontroverzních tématech, dnešní společnosti i o problémech, které nejsou zas tak ojedinělé, jak by se na první pohled mohlo zdát. O tom, že každá mince má dvě strany a svět není černobílý.
Při čtení se najednou začnete zamýšlet nad tím, jak to je a jak jednoduše se mohou přihodit těžké životní situace. Mám pocit, že čtení této knihy mi něco dalo, i když nejsem schopná říct co přesně to je.

Knížka je kratičká, ale řekne toho spoustu. Četla se mi rychle, slupla jsem ji během pár hodin a jsem si na sto procent jistá, že se k ní ještě jednou vrátím. Je to knížka, ve které si každý něco najde a myslím si, že až ji budu číst po desáté, objevím v ní něco nového.
Co se týká konce knihy, můžu k tomu říct jediné - překvapení a potoky slz.

Těším se na další dny s touto knížkou strávené a všem ji moc doporučuji. :)


6 komentářů:

  1. Ako to, že som o tejto knihe nikdy nepočula???? OMG vyzerá neskutočne dobre :)

    http://booklovers-world.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Je pravda, že se o ní moc neví a je to neskutečná škoda! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Další knížka do mého seznamu! Vypadá to jako zajímavý příběh :)
    coffeewithsachi.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. To mě těší! :) Přeji příjemné budoucí čtení :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc hezká recenze, kniha vypadá opravdu dobře.
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram