neděle 10. června 2018

# recenze

Emma Hart - Hrej hráčem

Ahoj!
Dnes přicházím s recenzí na velmi příjemnou, odpočinkovou knížku, u které se hodí hodit nohy nahoru a úplně vypnout. Já po ní sáhla mezi dvěma ne úplně lehkými zkouškami. Co si budeme povídat, všechno je lepší než učení a to navíc na předměty, které jsou vám naprosto cizí. Takže studentům ve zkouškovém nebo po vysvědčení vřele doporučuji na odlehčení hlavy.



A o jaké knížce se vlastně bavíme? Jak už jste si přečetli z názvu, je to knížka Hrej hráčem od Emmy Hart. Já ji mám v knihovničce třeba už tak víc než rok ale pořád jsem se k ní nějak nemohla dobrat. Teď konečně přišla její chvíle. Je to knížka už "starší" a většina z vás ji má aspoň v povědomí. Navnadila mě na ni Irča z Knihánkova a jsem jí za to dost vděčná.

O čem knížka vlastně je?
Dostaneme se do prostředí Kalifornské univerzity a knížkou nás budou provázet především postavy Maddie a Bradena.

Maddie má v pohledu na Bradena jasno. Namyšlený, arogantní frajírek, který jí připomíná všechno co nesnáší a od čeho utekla ze svého rodného města, od rodiny. Vidí v něm svého bratra, který po smrti jejich maminky sešel ze správné cesty a jen ubližuje svému okolí.

Braden je typický frajer hlavně svým vztahem k holkám. Uctívat ji dvacet minut, dokud nemá co chce, a pak si ani nepamatovat její jméno.

To Maddie i její kamarádky hodně štve a tak se rozhodnou vytvořit plán, který Bradenovi ukáže jaké to je, když s ním někdo zamete. Holky ovšem nemají nejmenší tušení, že podobný plán právě spřádá i Braden se svými kamarády.

Co plánují oni? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou, věčně chytrou „královnu univerzity“ Maddie, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena, jak je jeho zvykem. Ani jeden z nich ovšem nemá tušení, že život může jejich plány snadno změnit. 

Jak to dopadne a komu se plán nakonec vydaří?

Mně se knížka moc líbila a to hlavně v té situaci, kdy jsem po ní sáhla. Chtěla jsem vypnout, nemuset přemýšlet a především se odreagovat a nechat se vytáhnout z reality nějakým lehkých čtením. Přesně tohle knížka splnila. Přečetla jsem ji v tahu během pár hodin. Okamžitě jsem se začetla a dokud jsem nedočetla, ani jsem nehnula. 

Děj mě pohltil během několika prvních stránek a už jsem úplně zapomněla na to, že ležím doma v posteli. Nebylo vůbec těžké si situace a postavy představit a vžít se do nich. Chvílemi jsem byla překvapená, chvílemi koulela očima a občas jsem se usmívala jako blbka a představovala si sebe v konkrétní situaci. 

Konec vám bude jasný v podstatě hned, ale i tak knížka moc potěší a je celkově taková miloučká. Dávám 4 hvězdičky kvůli tomu konci. Ten jsem čekala a trochu doufala, že se třeba netrefím. Hned jsem si koupila i další díly, protože těchhle oddechovek není nikdy dost. 



2 komentáře:

  1. Pěkně napsaná recenze :)Nalákala jsi mě k přečtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, děkuji moc :) Jsem ráda, že jsem tě na knížku navnadila :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram