čtvrtek 5. listopadu 2015

# lifestyle

Gaudeamus Brno 2015

Ahoj!
Jsem tu po delší době s dalším článkem. Chci vás seznámit s veletrhem vzdělání - Gaudeamem. Jsem v předmaturitním ročníku a pomalu bych se měla začít zamýšlet nad tím, co bych v životě chtěla dělat, nebo aspoň studovat.




Proto jsme se s naší třídou vydali do Brna na Gaudeamus, kde se prezentuje nespočet vysokých i vyšších odborných škol se všemi svými fakultami a obory. Krom českých škol je tu mnoho škol zahraničních - Velká Británie, Francie, Švýcarsko, Amerika, Rakousko, Německo a mnoho dalších.
Najdete tu všechno od ekonomiky a účetnictví, přes zemědělsé školy, medicíny až po školy vojenské.
Každá škola a každá její fakulta má svůj "stánek" nebo prostor, kde jsou studenti právě toho oboru a zodpoví vám jakoukoliv otázku, což si myslím že je skvělé v tom, že vám mohou říct svůj pohled na školu i učivo. A s přijímacími zkouškami mají vlastní zkušenosti, tak vám můžou poradit s tím, na co se zaměřit a co nepotřebujete. Rozdávají mnoho propagačních materiálů, brožury, seznamy oborů, informace o přijímání studentů a tak dále.



Další zajímavou věcí je to, že je vyhrazen prostor na přednášky a prezentace škol, takže si opět můžete vybrat tu, která vás zajímá. 
Gaudeamus probíhá v několika městech a vždy více dnů, takže každý si vybere co jemu vyhovuje. VSTUPNÉ je 100 korun, ale můžete se předem registrovat na internetu, vytisknout si e-mail, který vám pošlou a vstupné máte za 80 korun.
Já jsem byla na Gaudeamu v Brně v úterý 3.11. Konal se na Brněnském výstavišti ve dvou sekcích (G1 a G2). Stánků tam bylo nespočetně mnoho, ale bylo to celkem přehledně uspořádáno. Jenže v těch davech najít něco, co hledáte dá opravdu hodně práce a stojí to spoustu času a nervů. ALE STOJÍ TO ZA TO!



Já osobně chodila po zdravotnických školách, které nabízejí obor biomedicína nebo zdravotní laborant a po školách se zaměřením na chov zvířat. Pořád se rozhoduji, který z těchto oborů mi je bližší.
Mého přítele a plno ostatních kluků uchvátila škola vojenské obrany a myslím, že tak to bude mít více kluků.

Gaudeamus celkově můžu jedině doporučit a pokud byste měli nějaké otázky, ráda vám na ně odpovím. Jinak těm co se letos hlásí na VŠ přeji šťastný výběr a ať vám vyjde to, co si přejete.

2 komentáře:

  1. To je hezké, že se tam ukážou i zahraniční školy. Každopádně, biomedicína je super, hodně štěstí!:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas věnovaný čtení a komentování mého blogu! ♥

Instagram